søndag 29. april 2012

Stitchery

Har laga et stitchery med blomster, og tenker at dette må bli midtstykke på en duk.
(Det er lyset som gjør at stoffet ser misfarget ut.)



Har valgt å bruke bare 2 farger....less is more, ikke sant? I kveld blir det avslapping, men satser på at jeg får begynt  på duken i morra :-)

Har jobbet i helga, så nå ser jeg fram til et par dager fri. Skal bare kooooose meg :-)

fredag 27. april 2012

Baronessen

Ja, det heter altså veska jeg har sydd :-) Mønsteret finner du i My quilt nr. 2/12. Har brukt andre farger og bomullstoff, og veska får straks et annet uttrykk. Den er ikke så veldig stor, men jeg får plass til det mest nødvendige. Kanskje like greit ettersom de mest utrolige ting kan finne veien opp i ei håndveske :-)






Men nå er det fredag dere! Kanskje mange bevilger seg ei langhelg i forbindelse med 1. Mai? Uansett, ha ei strålende helg!!!

mandag 23. april 2012

Produktiv helg?

Kanskje ikke, men har hatt ei kjempefin helg. Været har vært strålende, spesielt i går, og da måtte vi jo bare ut på tur. Pakket kaffe, sjokolade og nøtter i sekken og så satte vi kursen mot Ausvika - en perle i Bodø :-)
Nikki storkosa seg - en lykkelig hund :-) Eierne er ikke så verst lykkelige, de heller :-))





På håndarbeidssiden, har jeg sydd lukkekant på løperen. Blir et helt annet inntrykk nå som den er ferdig, ikke sant?



Og mitt lille stitchery ble midtstykke på ei nålepute.



Nå er det mandag, og ei ny uke ligger foran oss. Nye uke - nye muligheter :-) Ha ei strålende uke, alle sammen!!!

lørdag 21. april 2012

Stitcherymappe

Har sydd meg stitcherymappe, dvs. jeg og ei venninne sydde hver vår samtidig. Greit å kunne samarbeide når man er fersk i gamet :-) Synes mappa ble veldig koselig, og har allerede begynt på et lite stitchery.....tenker det blir utgangspunkt for ei nålepute. Her er i alle fall mappa;




Og Nikki er selvsagt i nærheten. Må jo sjekke hva det er som foregår :-)



Nå er det vår i Bodø, og det er deilig. Tenker det blir en tur ut i dag :-) Ha en strålende lørdag, uansett vær!!

tirsdag 17. april 2012

Toalettmappe

Har sydd min første toalettmappe, og koste meg skikkelig mens jeg holdt på. Nå er den jo ikke 100%  perfekt, men det skal den vel heller ikke være... Sånn ble i hvert fall resultatet;



Denne ble ganske stor, så nå tenker jeg at jeg må sy en liten sminkepung. Er veldig fornøyd med Janomen min, og tror bare det blir bedre etter hvert som jeg får satt meg inn i de utallige funksjonene....håper jeg, da :-)

Men i kveld kjenner jeg det blir TV-kos med Frustrerte Fruer og Greys Anatomy....kos dere, dere også!!!!

søndag 15. april 2012

Løper

Min første løper er nesten ferdig! Den blir langt fra perfekt, men det skal man vel ikke forvente på første forsøk?






Nå gjenstår lukkekanten, men den må jeg få litt hjelp med så den må vente. Tror neste sømprosjekt blir en toalettmappe...får se om jeg skjærer stoffet i kveld :-)

Ellers har det vært en sløv søndag. Det har snødd masse....venter på vår!!! Ikke utevær i dag, nei.
Ha en fin søndagskveld, dere :-)

fredag 13. april 2012

Første sømprosjekt ferdig

Myntpungen som har ligget halvferdig lenge nå, ble gjort ferdig i kveld. Er helt nybegynner så jeg syns selv at dette var en passe liten ting å starte "sømkarrieren" med :-)
Fant mønsteret på denne fine bloggen.



Og maskinen var som en drøm :-)

Endelig :-)

Da er symaskinen i hus. En skikkelig lekker sak med uante muligheter, så deler av helga blir nok brukt til å studere instruksjonsbok og se opplærings-dvd. Har prøvesydd litt og dette lover godt :-)





Og så er det fredag...ukas beste dag :-) Kos dere der ute og ha ei skikkelig god helg!!!

mandag 9. april 2012

Bildelek :-)

Har lekt litt med bildebehandling i dag. Bruker den kjente metoden LFT......eller Let, Finn, Trykk om du vil :-)
Helt amatør, med andre ord. Fikk ordna noen fine bilder av Stig og Nikki tatt en nydelig septemberdag i fjor...sånn ble resultatet:



Dagen i dag er også en fin solskinnsdag, men det blåser ganske friskt. Skal i alle fall hyre på meg og komme meg ut i sola. Ønsker dere en fin 2. påskedag :-)

søndag 8. april 2012

Bursdag

I går var vi i bursdag hos min gode venninne Siv, som ble 50 år. Kjempekoselig :-) Tenkte jeg skulle lage et fint kort til henne, men så hadde jeg vært og ordnet med et gavekort hun skulle få, så da ble det heller ei gaveeske jeg kunne legg det i. Sånn ble den;


Det beste er jo at mottaker ble fornøyd :-)

I dag er det strålende påskevær...omsider...og vi har  vært på dagens første tur. Gikk en lang runde med Nikki i finværet. Nå er det visst planer om altankos, og så blir det tur igjen i ettermiddag.

Håper dere alle har en fin dag, og fortsatt god påske!


torsdag 5. april 2012

Påskekos

Etter noen dager i Luleå med sol og fint vær, kom vi hjem til snø. Riktig nok har vi noen få solgløtt, men du skal være rask på beina for å komme deg ut mens sola skinner :-) De små gløttene varer altså ikke lenge av gangen. Har gått tur med Nikki i dag, godt å komme seg ut uansett, og trim trenger  vi jo begge to :-)

På håndarbeidsfronten har jeg strikket ferdig sokkene til Mathias. Strikka litt i bilen på tur til Sverige, så jeg kaller det bilsokkene hans....


Og i kveld har jeg laget et kort. Ei stund siden sist, så det var kos å lete fram scrappesakene igjen. Laget et såkalt tryllekort. Av og til overtaler jeg meg selv til å bruke farger som egentlig ikke er helt meg, og det har jeg gjort denne gangen.......men det ble vel ikke så verst likevel...?



......skjønner IKKE hvorfor bildene blir oppned.....nytter ikke hva jeg gjør....

Håper at du koser deg i påska :-) Her i huset skal vi se på Alcatraz i kveld :-)

søndag 1. april 2012

Babysokker og enda et flasketrekk

Har fått vite at jeg trolig ikke får den nye symaskinen før påske, så her strikkes det små prosjekter mens tålmodigheten settes på en kraftig prøve :-)

Har strikket et par babysokker. Fant oppskriften på Garnstudio sine sier, og har brukt noe restegarn.


Har også strikket enda et flasketrekk, denne gang i oransje og hvitt. Litt vårlig, ikke sant?


I dag har det virkelig vært en nydelig solskinnsdag! Dessverre ser det ikke ut som at det skal bli sånn i påska, så da er det like greit at man har noe og kose seg med innendørs. Fremdeles småprosjekter mens jeg venter.......nå har jeg sokker til Mathias (barnebarn) på pinnene. Ser ut som våren lar vente på seg her i byen, så gode ullsokker er slett ikke bortkasta selv om kalenderen viser april :-)