tirsdag 7. oktober 2014

Julestrømper

Som nevnt i tidligere innlegg, så er det nå full fart med strikking av julestrømper her. Det vil si, full fart er vel overdrevet, men har fått ferdig to stykker og såvidt fått begynt på den tredje.

Mønsteret er et gratismønster fra PT Design, og du finner det om du trykker her.

Kjempefin julestrømpe, og ikke så tidkrevende som jeg først trodde. Jeg har forresten byttet ut et av motivene nede på strømpen med initialene til barnebarna.

Sånn ble den første strømpen, til mitt eldste barnebarn Mathias.Jeg har strikket strømpene med Mor Aase babygarn, og er kjempefornøyd både med størrelsen på strømpene og at de (heldigvis) kan dampes. Blir SÅ mye finere! Om du skulle ha lyst til å strikke en sånn (eller flere), anbefaler jeg kun ullgarn som kan dampes. Her ville superwash ikke blitt noen suksess - men det er nå min mening.

Var forresten så heldig at jeg fikk den berømte kluteboka (av Bitta Mikkelborg) i bursdagsgave, så vi får se om det blir klutestrikk etter strømpene. Hmmm, litt i tvil - følg med så får du se :-)


2 kommentarer:

  1. Desse strømpene kjem nok til å innehalda mykje juleglede i åra framover. Kriblingar i magen kvar gong barneauge ser på dei, og glede hjå foreldra som finn dei fram. Bestemor igjen, kan gleda seg over å ha kunne frambringa slike gleder....

    SvarSlett