tirsdag 11. september 2012

Now that I've found my way out of Egypt.....

Jepp, overskriften er frekt og skamløst stjålet fra Elvira Nicolaisens "Egypt song", og som du kanskje skjønner, er jeg kommet hjem fra en herlig ferie i Egypt. Vi bodde på et aldeles supert hotell i Sharm el Sheikh; Hilton Sharm Dreams Resort.De fleste dagene ble tilbragt på stranda, men vi fikk med oss noen utflukter også, bl.a. var vi ute i ørkenen hos beduinene. Der fikk jeg bake brød på beduiners vis :-) Og så måtte vi jo selvfølgelig få med oss pyramidene og sfinxen. En kjempeopplevelse, men jeg trodde ikke pyramidene lå så nær Kairo som de gjør! Det var en overraskelse.


Kairo er verdens tredje største by, og man kan vel trygt si at trafikkbildet er litt annerledes enn i lille Bodø!
Her får du et glimt av rushtid i Kairo;Fikk også sett Nilen, som renner gjennom byen. Vi kjørte forbi Tahir-plassen, som er blitt kjent grunnet de mange demonstrasjonene som har vært der, og så fikk vi se et utbrent kontorbygg som viste seg og være setet for tidligere president Mubaraks administrasjon. Brannen var jo påsatt, og til alt hell hadde den ikke spredd seg til museet som lå like bak! Der var vi inne og fikk bl.a. sett kong Tuts gullmaske. 11 kg rent gull...et fantastisk skue.

 Og i Sharm el Sheikh bada vi selvfølgelig i Rødehavet. Litt spesielt og få oppleve bibelske steder og havet som en gang ble delt i to!
Og for et hav!! Utrolig klart vann med 30 meters sikt, og vi kunne svømme blant de nydeligste fiskene jeg har sett. En fantastisk opplevelse. Måtte kjøpe meg snorkelutstyr, og storkoste meg mens jeg snorkla blant de fargerike, og til tider nysgjerrige, fiskene.
Her har du et eksempel;


Som du skjønner så var ferien veldig vellykket, og jeg kunne sagt mye mer, men jeg stopper der :-)

Før vi dro, fikk jeg sydd litt. Har sydd noen enkle sminkepunger som nok kommer til å gå til et godt formål....det får du høre mer om siden :-)

Og, sist, men ikke minst, så har denne vakre jenta blitt 2 år <3


                                                                          Nikki

Ønsker deg en fin høstdag, og så blogges vi snart igjen!


3 kommentarer:

 1. Åh....Heldige du:-)Såg nydelig ut,eg har vert på Dream beach resort sharm som ligger ved siden av ditt hotell trur eg,nydelig plass!
  Gratulerer til fine vovsen med dagen.:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det hotellet du var på ligger på andre siden av gata....vi delte strand....kjekt med privat strand :-)

   Slett
 2. Deilig med ferie og flotte minner :)
  Vi var en uke i Rhodos for ikke så lenge siden, der koste vi oss.
  Da vi hadde sølvbryllup var vi i Egypt.
  Og som revmatiker var det deilig å bade i Rødehavet, smertene ble på et mystisk vis borte der :)
  Flott bursdagsbarn også :)

  SvarSlett